SAYA IKAN / IK BEN EEN VIS (ENG)

De voorstelling is genomineerd voor 'Best touring dance performance' in Austin, Texas, VS voor 2012/2013. Het wordt ook genoemd in de 'Top 9 Dance Concerts of 2013' in Austin.

meer informatie over de voorstelling

dans, gesproken tekst en levende muziek

Een poëtische voorstelling over de weerklank van de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië op drie generaties Nederlanders. Oorlog. Niet een voorstelling over schuld of slachtofferschap, maar over migratie, keuzes, waarnemingen en het hebben van vragen, vanuit het verlangen verbondenheid en heelheid te vinden.

In oktober 2012 waren de eerste voorstellingen in Het Veem Theater in Amsterdam te zien, samen met muzikanten Felicity Provan en Michael Moore (ieder één avond) en lichtontwerpster Ellen Knops. Het stond ook op het Tong Tong Festival in Den Haag.

De voorstelling wordt in uiteenlopende situaties en vormen gespeeld. Een soloversie met Engelstalige tekst werd in Austin, VS, uitgevoerd in april 2013. Na nieuwe ontwikkelingen, werd het stuk, met Michael Moore en Ellen Knops opnieuw in Het Veem Theater gespeeld op 22 en 23 februari 2014.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sibyl Sings.

(c) image: Patrick Beelaert, TONG TONG Festival

“…Kiara heeft een heldere stem, die prettig is om naar te luisteren. Haar verhaal klinkt oprecht, en niet gekunsteld ingestudeerd. Haar teksten bevatten poëtische pareltjes. Soms wordt het verhaal onderbroken met dans, soms illustreren woorden gelijktijdig haar gebaren…De voorstelling blinkt  uit in kwetsbare intieme fragmenten…”
(over SAYA IKAN / IK BEN EEN VIS) Jimat Pelupessy, oktober 2012

Idee, dans, tekst: Lily Kiara
Tekst in samenwerking met Michiel Klein Nulent
Muziek: iedere avond speelt één muzikant:
Michael Moore: klarinetten
Felicity Provan: trompet, stem
Lichtontwerp: Ellen Knops
Advies: Jeroen Fabius

Trailer: Jochem Jürgens
Fotografie: Judith Schoonman
Video: Kagi –Jong Kag Park
Adviezen Indisch Netwerk: Peter Bouman

Veel dank aan: Michiel Klein Nulent, Nikki Broos, Robert Steijn,  Makiko Ito, Wim Alexander, Miri Lee

SAYA IKAN / IK BEN EEN VIS is een productie van Stichting Sibyl Sings in samenwerking met Het Veem Theater. De voorstellingen in Het Veem Theater werden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

gedicht van Lucas Hirsch

gedicht van Muriel Rekeyser

Excerpts on vimeo